Дорожный контроль


Главная | Регистрация | Вход
Четверг, 25.04.2024, 10:52
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта
Наш опрос
Что вы думаете о ДАИшниках
Всего ответов: 36
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Главная » 2012 » Май » 2 » Як КОБРА в центрі Києва "розводить" водіїв на червоне світло (ВІДЕО)
12:07
Як КОБРА в центрі Києва "розводить" водіїв на червоне світло (ВІДЕО)
 Співробітники спецпідрозділу ДАІ МВС "КОБРА" сфальсифікували адміністративну справу за неіснуюче порушення. Про це в інтерв'ю «Дорожньому контролю» розповів автомобіліст Сергій 12 
квітня 2012.
Так, за словами Сергія, 11 квітня 2012 приблизно в 11:38 ранку в центрі Києва його зупинили співробітники КОБРИ на вул. Саксаганського і звинуватили в тому, що він проїхав на червоне світло. Автомобіліст обурився і заявив, що правил не порушував і на червоне світло перехрестя не проїжджав.

Водій розповідає, що "елітний" інспектор почав конфліктувати і пригрозив, що зараз викличе свідків, які підтвердять "факт" порушення, що і було зроблено. Через деякий час, на місце приїхали невідомі, імена яких зазначені в протоколі.

Отже, як видно з протоколу, його склав інспектор КОБРИ Борісовец Віталій Миколайович. Даний ДАІшник зазначив, що водій Сергій проїхав на "заборонений сигнал світлофора", але який саме, чомусь вказати посоромився. Також в протоколі є "свідки", правда без їх розписів (!).

«Дорожній контроль» вирішив розібратися в ситуації і насамперед досліджував відеозаписи з камер спостереження, який встановлено на будівлі банку прямо біля перехрестя. Камери зафіксували момент проїзду автомобіля Сергія і факт зупинки працівниками ДАІ.

ІНТЕРВ'Ю + Відеозапис:

Як видно, розташування співробітників КОБРИ на дорозі не давало їм фізичної можливості бачити на який саме сигнал світлофора водій Сергій перетнув стоп-лінію перехрестя. Як самі розповіли інспектори ДАІ, вони орієнтувалися по сигналу пішохідного переходу ...

Встановлено, що між моментом загоряння жовтого сигналу для водіїв і загорянням зеленого для пішоходів по вул. Саксаганського проходить рівно сім секунд. Згідно відеозаписи з камер спостереження, Сергій перетнув стоп-лінію приблизно в 11:38:00,20, а жінка-пішохід, яка стояла в метрі від переходу, зробила крок в напрямку дороги приблизно в 11:38:08,14, тобто через вісім секунд як водій проїхав стоп-лінію.

Навіть якщо додати похибка + -1 секунда, то з натяжкою можна припустити, що автомобіліст перетнув стоп-лінію перехрестя в той момент, коли загорівся жовтий світло, але навіть в цьому випадку це не є порушенням Правил дорожнього руху.

П. 8.11. ПДД говорить: Водіям, які в разі ввімкнення жовтого сигналу або підняття регулювальником руки вгору НЕ можут Зупинити транспортний засіб у місці, передбаченому пунктом 8,10 ціх Правил, не вдаючися до екстренного гальмування, дозволяється рухатіся Далі за Умови забезпечення Безпека дорожнього руху.

Тим не менш, співробітник КОБРИ Борісовец В.Н. без докорів совісті звинуватив водія Сергія в проїзді саме на червоне світло і без будь-яких доказів виніс постанову в якому визнав автомобіліста винним за ч.2 ст. 122 КУпАП та наклав штраф у розмірі 425 гривень.

Дії інспектора КОБРИ Борісовец В.Н. кваліфікуються за ст. 366 КК України:

Складання, видача службово особою завідомо неправдивих офіційніх документів, внесення до офіційніх документів завідомо неправдивих відомостей, Інше підроблення офіційніх документів - караються штрафом до двохсот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до трьох РОКІВ, з Позбавлення права обійматі певні посади чи займатіся певно діяльністю на строк до трьох РОКІВ.
Просмотров: 1478 | Добавил: alexzxc | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Поиск
Архив записей
Copyright MyCorp © 2024